Visualisering av underhåll

10 enkla steg hur du visualiserar ert underhåll

Vill du att produktionspersonalen med en snabb blick ska kunna se veckans alla pågående underhållsarbeten? Vill du att en nyanställd underhållstekniker snabbt ska kunna förstå sina underhållsinstruktioner? Vill du höja delaktigheten på era möten med hjälp av enkla, visuella mötesverktyg eller höja säkerheten genom att göra det lättare att intuitivt förstå? Vill du att era underhållsprocesser ska vara lätta att både förstå och utveckla? Då är denna workshop ett måste för dig!

Under workshopen växlas visuella exempel med att du själv får visualisera instruktioner, rutiner, processer och gränssnitt. Detta gör att du får viktiga insikter om hur ni inom verksamheten kan bära underhållsinformation på mer intuitiva och överskådliga sätt.

Workshopen tar upp:

  • Digital visualisering, via digitala mjukvaror samt deras för- och nackdelar.
  • Analog visualisering, via skyltar och white boards med "notisar", magneter och planscher.
  • 10 enkla steg hur du kommer igång med visualisering av underhållet! 

Workshopen leds av Johan Lundell, som visualiserar underhåll i både Sverige och Norge. Johans utgångspunkt är att ritningar och kartor slår både ord och diagram samt att det i underhållet finns motsvarigheter till musikens noter där informationen kan bli både överskådlig och lättförståelig.

Tillsammans med företag som Forsmarks Kraftgrupp och Preem, skapar och implementerar Johan ett visuellt underhåll genom instruktioner, uppmärkningar, skyltar, gränssnitt och mycket mer. Johans devis är att "det ska vara lätt att förstå".

Observera att denna workshop endast är öppen för Svenskt Underhålls medlemmar.

Datum: 10 september
Tid: Kl. 09.30 - 15.30.
Plats: Solna
Pris: 3 000 SEK exkl. moms
I avgiften ingår deltagande på workshopen, fika och lunch samt tillhörande material.

Anmäl dig via anmälningsformuläret nedan!

Anmälan till workshopen

OBS! Denna workshop är enbart tillgänglig för medlemmar i Svenskt Underhåll